Цветни съвети за коса

КОЛКО ТРАЕН ДА Е ЦВЕТЪТ?Ако ще се боядисваш сама вкъщи, изборът на боя може да е малко объркващо начинание. Ето няколко съвета каква формула е точно за теб. · Полутраен цвят - пада след шест до 12 измивания с шампоан. Имай в предвид, че с такава...

КОЛКО ТРАЕН ДА Е ЦВЕТЪТ?
Ако ще се боядисваш сама вкъщи, изборът на боя може да е малко объркващо начинание. Ето няколко съвета каква формула е точно за теб.

· Полутраен цвят - пада след шест до 12 измивания с шампоан. Имай в предвид, че с такава боя можеш само да подсилиш или потъмниш естествения си цвят, но не и да го изсветлиш.

· Средно траен цвят - остава до 28 измивания с шампоан. Тъй като има ниско съдържание на пероксид, с тази боя цветът е малко по-ярък отколкото с полутрайния вариант. Можеш да се спреш на нея, ако искаш чувствително да потъмниш цвета си (отново не е много подходяща за изсветляване), като например от средно кафяво до наситен махагон.

· Траен цвят - не се измива. Може да съдържа амоняк и пероксид, така че можеш да изсветляваш или потъмняваш косата си и да правиш драстични промени в цвета.
Един съвет: използвайте такава боя при здрава коса.

Отвъд инструкциите
Върху самата боя ще намериш достатъчно указания, но ето и още няколко неща, които е хубаво да знаеш:

Ще се боядисваш с по-тъмен цвят?
Започни отзад и запази кичурите около лицето си за най-накрая. Тъй като са изложени на най-много вредно влияние, предните сектори са по-порести и ще поемат повече цвят.

Или пък ще изсветляваш?
Започни отпред и после премини назад. В този случай двата леко различни тона, които ще получиш, са търсен ефект, тъй като естествените блондинки са по-светли в частите около лицето.

Само освежаваш корените?
Сложи боя само на половината от дължината, която е израснала отново (в частта откъм скалпа). След това смеси цвета нагоре с пръсти. Ако намажеш целия участък, боята ще навлезе и във вече боядисаната коса, което си е увреждащо.

Сложи подхранваща маска за коса 1-2 дни преди да се боядисаш.

Подготви косата си преди боядисване

Както е добре да почистиш кожата си от мъртвите клетки преди да нанесеш автобронзанта, така ти препоръчваме да се погрижиш за косата си преди да я боядисаш. По този начин ще си сигурна, че боята ще се абсорбира добре и резултатът ще е по-дълготраен.
Ето как да стартираш: Ако ще изсветляваш или потъмняваш косата си с дълготрайна боя или пък ще си правиш кичури: Измий я с шампоан и нанеси хидратираща маска. А ако след многобройните боядисвания косата ти е изтощена и без блясък, то тя се нуждае от допълнителна възстановяваща грижа.
Ако ще използваш полу-трайна боя или ще подсилваш блясъка на косата ти: измий я предишния ден с почистващ шампоан и нанеси лек балсам, за да премахнеш излишното омазняване и мърсотия.

Съчетай кичурите си с твоя стил
Нямаш идея колко дебели да направиш кичурите си? Изхождай от дължината на косата си, съветват някои коафьори.
А ето и техните препоръки:

Къса коса
Ако дължината на косата ти достига до нивото на ушите, сложи около 1-1,5 см кичури около главата ти, за повече дълбочина.

Средно дълга коса
Подчертай най-късата част от косата ти или създай илюзията за повече дължина с няколко тънки / около 6 мм / цветни кичури около лицето ти.

Дълга коса
Направи много тънки кичури / около 3 мм / върху горния пласт на косата си, които допълнително ще подчертаят дължината й.

Тайните на вързаната коса
Обичаш да експериментираш с различни прически, при които косата ти е вдигната. Ако имаш кичури, прочети това:

Когато се боядисваш, изсветлявай съвсем тънки кичури, които ще се слеят перфектно във всяка прическа. Едрите светли линии не стоят хич добре в плитки или кокове.

Задължително сложи няколко кичура около тила, за да не изглежда мястото по-тъмно от горната част на главата ти, когато вдигнеш косата.

Тези прически показват корените дори на места, които обикновено остават скрити. Така че внимавай основният тон на косата ти да е максимално близко да естествения, а кичурите да са само с един-два нюанса по-светли.

Направи тъмната си коса заслепяваща
Искаш бърз начин да имаш великолепен наситен тон на косата си и малко по-светли кичури? Опитай вкъщи този трик, споделен от известен стилист на звезди.
Намажи кичурите, които желаеш да останат по-светли от корените до върха със силен балсам и завии всеки сектор с фолио. Най-добре е да избереш тези, които са около лицето ти.
Нанеси върху цялата останала коса боя - идеалният цвят е този, който е два тона по-тъмен от естествения и ще се слее добре с тена ти. Балсамът ще предпази кичурите, обвити с фолио от абсорбиране на цвета и ще добави хидратация. Накрая измии боята, свали фолиото, изпракни балсама и готово! Твоите сияещи кичури са готови.
Съвет: За да си сигурна в резултата ти препоръчваме да използваш професионална боя за коса.

Подчертаните кичури се завръщат
Едноцветната визия е модерна тенденция сега дори и при тоналността на косите. Без съмнение един разкошен цвят като цяло привлича внимание. Виж по-долу кои моно-нюанси ще ти подхождат най-добре:

Ако си блондинка:
Топъл златист или наситен меден цвят ще подсили основата ти и ще се слее с кичурите ти, ако имаш такива. Прави си веднъж месечно терапия за блясък, за да направиш гривата си още по-лъскава.

Ако си брюнетка:
Избери два тона по-тъмен цвят от корените ти - иначе рискуваш да се получи доста безинтересно кафяво. Цветове като тъмен шоколад и кафе добавят достатъчно наситеност.

Ако си червенокоска:
Твърде медните нюанси могат да направят светлия тен да изглежда доста румен и ако имаш лунички, просто забрави за него. Повече ще ти подхождат кехлибарените тонове.

Да се направят кичури на кафява коса е рисковано. Невинаги можеш да уцелиш точния нюанс и има вероятност да се получи много силен контрастът между основния цвят и този на кичурите. Прочети по-долу как да постигнеш по-лек, естествен резултат:
Избери цвят, който е един или два тона по-светъл от основния.
Ако си правиш кичурите вкъщи, ето и нашия съвет: Направи ги тънки, като разстоянието между тях да бъде около един сантиметър. Колкото са по-нагъсто, толкова по-светли ще изглеждат, а така ефектът ще е доста привлекателен.
Трикче: За да запазиш блясъка на косата си по-дълго и за да я подхраниш, използвай продукти, специално разработени за брюнетки.

НОВИТЕ БЛОНДИНКИ

РУСА
ГОРЕЩ ЦВЯТ: Медно-пшеничен като този на Джесика Симпсън
ОПИТАЙ, АКО: Имаш светлокафяви или тъмноруси кичури.

ПО-РУСА
ГОРЕЩ ЦВЯТ: Светло шампанско като този на Никол Кидман
ОПИТАЙ, АКО: Косата ти е средно руса

НАЙ-РУСА
ГОРЕЩ ЦВЯТ: Платинено русо – като Гуен Стефани
ОПИТАЙ, АКО: Косата ти е естествено руса и здрава